De geschiedenis van het Traditionele Hammam Ritueel

De Hammam kent zijn oorsprong in centraal Azië. De toenmalige zweettenten van de nomaden en de Grieks/Romeinse badcultuur kwamen samen toen het Romeinse rijk zich uitstrekte over de Arabische wereld. Dit leidde tot het Oosters badhuis, de hammam.

Hammam is afgeleid van het Arabisch woord ‘hamma’. Hamma betekent heetwaterbron en verwijst naar de plaats waar de eerste hammams werden gebouwd. In een hammam is het warm en er is veel stromend water.

Zo'n jaar of 30 geleden deed de hammam haar intrede in het westen van Europa omdat steeds meer mensen op vakantie naar het Midden-Oosten gingen. Eenmaal daar ondergingen ze de traditionele hammam behandeling in badhuizen van onder andere Turkije.
Deze hammam beleving namen ze mee en werden zo geïntroduceerd bij het westen van Europa. Nu beleef je ze in het wellnessresort, body- schoonheidssalon. Maar ook de Turkse Nederlander opende hier hun eigen badhuizen.
Tegenwoordig is een hammam behandeling niet meer weg te denken als lichaamsbehandeling, mede door de effectiviteit van deze behandeling is hij zeer gewild. Verwen je lichaam met deze hoogwaardige en luxe behandeling in een fantastische sfeer.

Hammam Zwijndrecht - Ayasofya hurrem sultan hammam, Istanbul

Ayasofya hurrem sultan hammam, Istanbul

Hammam Zwijndrecht - Geschiedenis Traditionele Hammam

Geschiedenis Traditionele Hammam


Lichaamsintituut Bodyland Zwijndrecht
© Lichaamsinstituut Bodyland. Alle rechten voorbehouden.