Het Hammamritueel is al meer dan 800 jaar oud

Een hamam, hammam (Turks: hamam, Arabisch: الحمام, ḥammām) is een plek waar mensen zich kunnen wassen en had/heeft daarmee ook een sterke sociale functie. Hammams komen veel voor in het Hoogland van Iran, de Arabische wereld en Turkije. In Europa leerde men deze vorm van baden kennen via het Ottomaanse Rijk.

Een Turks badhuis kan tot 40°C gaan en is oorspronkelijk zonder stoom, waar er op warme marmeren tafels gescrubt en gemasseert wordt door het badpersoneel. Dit personeel, de tellak genaamd werkt met eem kese (scrubhandschoen), olijfzeepsop en een sloop.

De tellak verzorgt de reiniging van het lichaam door deze te overgieten met warm water om vervolgens met de kese de huid stevig te scrubben. Traditioneel is dit geen zachte behandeling maar bedoeld om de huid goed te reinigen. Na de scrubbehandeling zal de tellak de dode huidcellen afspoelen met warm water en het lichaam afdekken met een schuimdeken welke hij produceerd met de olijfzeep, sloop en en warm water. Als je dan helemaal bedekt bent krijg je een stevige stimulerende massage om de bloedsomloop goed opgang te krijgen.

De huidvernieuwende scrub behandeling samen met de stimulerende massage complimenteren elkaar en zullen er voor zorgen dat je huid er gezond, jong en fris uitziet en aanvoelt. Na afloop van deze behandeling worden de haren gewassen met een traditionele shampoo van olijfzeep die er voor zorgt dat de haren sterk en fris zullen zijn en een mooie glans zal geven.

Hammam Zwijndrecht Oud Traditioneel Badhuis Ruïne

Oud Traditioneel Badhuis Ruïne

Hammam Zwijndrecht Oud Traditioneel Hammam Badhuis

Oud Traditioneel Hammam Badhuis


Lichaamsintituut Bodyland Zwijndrecht
© Lichaamsinstituut Bodyland. Alle rechten voorbehouden.